Četvrtak, 28. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ostvaren suficit u Budžetu TK u prva tri mjeseca 2016.

Vlada TK jučer je usvojila Izvještaj o izvršenju Budžeta za prva tri mjeseca ove godine. Resorni ministar Jakub Suljkanović je kazao da je ostvaren sufucit od 4,2 miliona maraka.

Vlada je između ostalog razmatrala i donijela Odluku o odobravanju sredstava sa potrošačke jedinice “Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava”. Novac će biti usmjeren na unapređenje uslova rada u više škola na području Tuzlanskog kantona.

Ukupni prihodi u prva tri mjeseca 2016. godine ostvareni su u iznosu od 68 miliona, a rashodi su bili 64 miliona KM. Najviše prihoda ostvareno je od poreza, i to 60 miliona. Na rashodovnoj strani najviše je potrošeno na plate budžetskih korisnika, 45,5 milona maraka. U narednom periodu očekuju se nešto veći prihodi, ali i rashodi, prije svih za tuzlanski aerodrom, u poljoprivredi i obrazovanju, piše Akta.ba.

Naime, na ljetnom raspustu će početi rekonstrukcija tj. “utopljavanje” više školskih objekata na području kantona. Vlada TK će finansijski podržati i Projekat kontrole ispravnosti vode u školskim vodovodima, u kojim će za početak biti postavljeno 30 filtera. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,