Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ostavke bando: 50.000 građana za proteste protiv vlasti u BiH

Preuzmite sliku

Na društvenoj mreži Facebook kreirana je stranica koja poziva građane na masovne proteste širom Bosne i Hercegovine.

Ovakvi vandalski ispadi iz 2014. se ovaj put ne smiju ponoviti ni u snu. Ko planira bilo šta slično uraditi, nije dobrodošao i nije borac za naša prava i dostojan život.

Objavljuje 50.000 građana za proteste protiv vlasti u BiHSrijeda, 29. lipnja 2022.

Pod hastagom #ostavkebando FB stranica pod nazivom “50.000 građana za proteste protiv vlasti u BiH” do sada je prikupila blizu 4.500 članova dok je istu zapratilo 5693 osoba.

Osnivači stranice su postavili pred vlasti u BiH i određene zahtjeve uz rok od sedam dana. Ukoliko ne dođe do ispunjenja zahtjeva navode kako slijede “ozbiljnije stvari”.

 

“Ono što želimo napomenuti još jednom i podvući, NISMO ČLANOVI NITI JEDNE STRANKE, ORGANIZACIJE NITI NAS BILO KO FINANSIRA. Oglasne kampanje koje imamo na facebooku finansiramo iz vlastitih džepova. Nisu nam potrebne nikakve donacije, novac građana i slično. Jedino što nam je potrebno je dijeljenje naših objava, vaši lajkovi i podrška. Par stotina ne može ništa promijeniti dok nekoliko hiljada ljudi može itekako. Zbog toga DIJELITE NAŠE OBJAVE, pozivajte i druge da nam se pridruže i idemo zajedno do cilja i poraza ove nakaradne politike. 🇧🇦
S poštovanjem. #D #G” – navodi se u jednoj od objava.

Također, u jednom od postova objavljena je i jedna od poruka koja im je pristigla u inbox o pratiteljske kojoj je jedan sin odselio u Njemačku dok kako kaže strepi da će joj i drugi sin krenuti bratovim stopama nakon završene škole.

  • TRENUTAK ISTINE!!! KOLIKO NAS JE ODLUČNIH I SPREMNIH DA IZAĐEMO NA ULICE??? U objavi ispod napišite grad u kojem živite, lajkujte i OBAVEZNO PODIJELITE… DA VIDIMO O KOJEM BROJU SPREMNIH SE RADI.

    Objavljuje 50.000 građana za proteste protiv vlasti u BiHSrijeda, 29. lipnja 2022.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,