Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Osobe sa invaliditetom dobijaju adekvatan taksi prijevoz u Sarajevu

Preuzmite sliku

Zahvaljujući izmjenama Zakona o taksi prevozu osobe sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo (KS) dobiće specijalizirana taksi vozila, izjavio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopštenju iz Vlade KS navodi se da je nakon što je donesen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prevozu bosanskohercegovačkog entiteta Federacija Bosne i Hercegovine, danas Skupština na prijedlog Vlade KS i Ministarstva saobraćaja usvojila izmjene Zakona o taksi prevozu, kojima će, između ostalog, biti omogućeno korištenje posebnih taksi vozila za osobe sa invaliditetom.

“Sve ranije inicijative našeg ministarstva, kao i kantonalnih i federalnih zastupnika urodile su plodom. Inicijative su se odnosile na to da se taksi prevoznicima prvenstveno omogući registracija vozila namijenjena za prevoz osoba sa invaliditetom, što je bio preduslov za rješavanje problema prevoza invalidnih lica taksi prevozom. Nastavit ćemo osluškivati potrebe građana i stvarati jednake uslove za sve”, poručio je Šteta.

U saopštenju se dodaje da će Vlada KS shodno izmjenama i dopunama ovog zakona, u narednom periodu propisati Kodeks oblačenja i ponašanja taksi vozača u toku radnog vremena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,