Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osnivaču Pomozi.ba Elviru Karaliću, prijatelji priredili iznenađenje: Šalju ga na hadž, “ako je iko zaslužio ovu hediju on je”

Preuzmite sliku

Elvir Karalić, osnivač i predsjednik udruženja Pomozi.ba, odlučio je svoj život u potpunosti posvetiti posebnom činu – pomaganju ljudima koji su u potrebi. Prije nekoliko godina odlučio je čak dati i otkaz u jednoj telekomunikacijskoj kompaniji u kojoj je radio na direktorskoj poziciji samo kako bi se posvetio humanitarnom djelovanju. Danas, prijatelji su odlučili obradovati Elvira, piše Tuzlanski.ba.

Udruženje Pomozi.ba bosanskohercegovačkoj, ali i široj javnosti poznato je po velikom broju realizovanih humanitarnih akcija kako za bolesne građane, tako i ljude u potrebi.

Također, ovo udruženje poznato je po akcijama tokom prirodnih nesreća, poput poplava 2014. godine u Bosni i Hercegovini, ali i nakon posljednjih zemljotresa u Turskoj i Siriji kada su organizovanja prikupljanja novčane pomoći, kao i materijalne pomoći u halama ove organizacije.

Osnivač Pomozi.ba, Elvir Karalić svoj život odlučio je u potpunosti posvetiti posebnom činu – pomaganju ljudima.

U jednom od ranije datih intervjua za portal Radio Sarajevo, Elvir je istakao.

“Radio sam u jednoj slovenačkoj telekomunikacijskoj kompaniji na poziciji direktora sektora za podršku korisnicima. Međutim, bio sam razapet između posla s jedne te humanitarnog rada s druge strane. U nekom momentu dolazi mi prirodna misao da moram birati između posla i humanitarnog rada i tada donosim odluku da sve svoje kapacitete uložim u pomaganje ljudima. I tada umjesto 16 sati na dvije strane uložim 16 sati na jednu stranu koja je rezultirala ovako velikim udruženjem“.

Danas, Elvira su odlučili iznenadtii njegovi prijatelji, te su ga odlučili poslati ove godine na hadždž.

“Hvala Allahu, ostvarila nam se želja i ideja koju planiramo već dugo vremena. Našem najvećem dobročinitelju želimo kabul hadž i da nas se sjeti u dovama”, napisao je Aldin Kajmaković jedan od onih koji su odlučili obradovati Elvira. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,