Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Osmanagić: Ove godine piramide u Visokom je posjetilo oko 50.000 turista, bolesnici osjete olakšanje (VIDEO)

Preuzmite sliku

Semir Osmanagić, antropolog i jedan od najkontroverznijih naučnika današnjice, Bosnu i Hercegovinu prije 10 godina proglasio je zemljom piramida. Nakon ove tvrdnje javnost se podijelila, postoje oni koji su povjerovali te oni koji nisu u ovo otkriće.

Dok jedan dio službene svjetske nauke odmahuje rukom na spomen bosanskih piramida, za svoje teorije Osmanagić dobija priznanja brojnih neovisnih naučnika, ali i Ruske akademije prirodnih nauka čiji je najmlađi akademik.

Sve više turista, kako domaćih tako i stranih posjećuje Visoko i čuvene piramide, što svakako ide u prilog tvrdnjama ovog naučnika.

U intervjuu, Osmanagić je pričao o najnovijim istraživanjima, blagotvornom djelovanju visočkih piramida na čovjekov organizam, te na čemu je potrebno raditi da bi Visoko postalo svjetski prepoznatljiva turistička atrakcija.

Osmanagić je također pomenuo da kao naučnik ne isključuje mogućnost da su ove piramide napravili i vanzemaljci, a još zanimljivih detalja o ovom otkriću poslušajte u video intervjuu. (Dnevni avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,