Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

‘Oslobođenje’ objavilo poruke Fadila Novalića zbog kojih je uhapšen

Preuzmite sliku

Oslobođeneje je došlo u posjed dokumenata i dokaza kojima Tužilaštvo BiH raspolaže u slučaju premijera Federacije BiH Fadila Novalića, koje će predočiti Sudu BiH i zatražiti pritvor od 30 dana.

U posjedu Oslobođenja i prepiske Fadila Novialića i nepoznatih lica prilikom dogovaranja različih akcija.

Solaku dati krila

U dokazima koje je Tužilaštvo pripremilo stoji prepiska Fadila Novalića i N.N. ženske osobe.

 • XX: “Morate brzo reagovati na 150 000 testova, jer će ih neko drugi kupiti. Ja sam rekla da ih se rezervira i za nas, i sa Solakom. Nemamo vremena za gubljenje”

  Novalić: “Solak će morati preuzeti vlast. Respriatori i testovi moraju umiriti stanovništvo. Ovo se zamahuje.”

  Prepiska se nastavlja sa osobom koje je Tužilaštvo BiH označilo sa E.K.

  E.K: Da, ujutro u 9 zovite Pehara, Cerkeza, Solaka i Jelku… Moramo hitno reagirati. Moramo mi preuzeti. Dati Solaku krila i izmijeniti Štab CZ.

 • Novalić: Ma dat ćemo mu ali otkud toliko mekušaca oko nas. Svi u nekim akcijskim filmovima, a Jelka mu zgrabila vlast, a zakon ovlastio njega. Da ja sad imam 20 miliona na Razvojnoj ja bi to frontalno podijelio po Federaciji i umirio sve. Ovo su beskičmenjaci…

  Elmedin Konaković prilikom večerašnjeg gostovnaja u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem je kazao da samo jedna ženska osoba u prepisci označena kao ‘XX’ može na ovakav način komunicirati sa premijerom i davati upute i naredbe, prema njegovim riječima u pitanju je direktorica KCUS-a.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje