Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Opštoj bolnici u Tutinu Merhamet BiH donirao medicinsku opremu

Preuzmite sliku

Merhamet Bosne i Hercegovine donirao je danas medicinsku opremu Opštoj bolnici u Tutinu, u čijem sklopu je i COVID-ambulanta, izjavila je predsednica Merhamet-Sandžaka Edina Gegić-Kalač za Anadolu Agency (AA).

Ona je navela da je u “zasigurno veoma teškoj situaciji za stanovnike Sandžaka veoma bitna i ohrabrujuća činjenica da nismo sami”.

Krovna institucija Merhameta Bosne i Hercegovine, čiji je predsednik Kenan Vrbanjac, obezbijedila je donaciju u medicinskoj opremi za Opštu bolnicu u Tutinu, dok je druga donacija zajednička pošiljka Merhameta BiH i Islamske zajednice BiH.

“Od toga je jedan dio dat ovdašnjoj islamskoj zajednici, a drugi dio je ovde za bolnicu u Tutinu”, kazala je Gegić-Kalač.

Ona je izrazila zahvalnost i što je danas Merhamet Njemačke, čiji je predsjednik Nedim Kadirić, uručio 5.000 eura bolnici u Tutinu, čiji se direktor Kemal Ćorović obavezao da će taj novac potrošiti za liječenje stanovništva oboljelog od koronavirusa.

Također, zahvalila je svim donatorima, jer su prepoznali potrebu i pomogli Tutinu.

“Činjenica je da je Tutin, kako i geografski, tako i po pitanju brige, u ovoj pandemiji na margini od institucija koje su obavezne da pomognu. Mi kao Merhamet sa našom krovnom institucijom Merhameta BiH ćemo u narednom periodu pomoći i ostalim opštinama u Sandžaku i Srbiji gdje god bude potrebe za istim”, zaključila je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje