Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Opozicione stranke u RS-u dogovorile zajednički nastup na izborima

Preuzmite sliku

Opozicione parlamentarne stranka iz bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske (RS) dogovorile su danas da će zajednički nastupiti na opštim izborima 2022. godine, poručeno je nakon sastanka kojem su prisustvovale delegacije SDS, PDP, DNS i narodni poslanik Nebojša Vukanović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako se navodi u saopćenju Srpske demokratske stranke (SDS), predsjednik stranke Mirko Šarović kazao je da je zaključak svih učesnika da zajednički nastupe na predstojećim opštim izborima i da se u narednom periodu radi na dogovoru o zajedničkim kandidatima za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH.

“O imenima kandidata nećemo govoriti u narednih nekoliko mjeseci, a u međuvremenu planiramo izraditi temeljan dokument opozicije o predstojećim izborima“, rekao je Šarović.

On je kazao da opozicija u RS-u ima stav o izmjenama Izbornog zakona u BiH koji ubrzo planiraju i konkretizovati.

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović je rekao da je jedan od političkih prioriteta novi Izborni zakon BiH. Također, kazao je da je posljednje zaduživanje RS-a na Londonskoj berzi vrh kriminalne, koruptivne i katastrofalne aktivnosti aaktuelne vlasti u tom bh. entitetu.

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić je poručio da je RS iznad svakog stranačkog interesa i da je zato bitno da opozicija izabere najbolje moguće kandidate.

“Želimo da RS bude ekonomski napredna i u tom smislu će opozicija ponuditi kandidate koji će donijeti prosperitet i gdje ćemo okrenuti točak u pozitivnom smjeru“, rekao je Nešić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,