Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Opljačkan ministar za ljudska prava BiH: Lopovi provalili u kuću Miloša Lučića

Preuzmite sliku

Ministar za ljudska prava Bosne i Hercegovine Miloš Lučić potvrdio je Srni da su nepoznata lica opljačkala njegovu porodičnu kuću u Istočnoj Ilidži.

On je naveo da se pljačka desila jučer između 17.30 i 20.15 časova, kada je sa porodicom bio izvan kuće.

Prema njegovim riječima, provaljen je prozor dječije sobe kroz koji su ušli lopovi, u kući je bilo sve pobacano i prevrnuto, a ukradeni su zlatni nakit, dva tablet računara, pištolj i parfemi i neke stvari sentimentalne vrijednosti.

On je zahvalio pripadnicima Policijske uprave koji su odmah došli i izvršili uviđaj, te izrazio nadu da će počinioci biti brzo pronađeni.

Lučić je istakao da se više ne osjeća sigurnim, kao i da ne može pretpostaviti motiv pljačke, osim materijalne koristi ili “nešto vezano za izbore jer je u toku izborna kampanja koja je do sada bila korektna”.

On je rekao da kao štićena osoba nikad nije zahtijevao od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela da dobije kućicu /koju koriste pripadnici Direkcije/, ali da se poslije ovog događaja obratio Direkciji sa zahtjevom da je postave.

Lučić je istakao da se u naselje u kojem živi mirno i da se nikada nije desila pljačka, zbog čega na kući nisu montirane ni sigurnosne kamere.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo jutros je saopšteno da su iz porodične kuće u Istočnoj Ilidži ukradeni zlatni nakit, dva tableta, pištolj i parfemi i da je u toku rasvjetljavanje ove teške krađe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje