Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Općina Teočak proglasila stanje prirodne nesreće: Nastava obustavljena, prekinuta putna komunikacija prema Sapni

Preuzmite sliku

Nezapamćeno nevrijeme koje je pogodilo područje Općine Teočak, u Bosni i Hercegovini, sinoć oko 21 sat pričinilo je ogromnu štetu na infrastrukturnim i stambenim objektima, a Općinski štab Civilne zaštite na vanrednoj sjednici proglasio je stanje prirodne nesreće, javlja Anadolija.

 • “Bujične vode nanijele su ogromne štete. Najteže stanje je u mjesnim zajednicama Sniježnica, Centar i Jasikovac. Još ne znamo koliko je stambenih objekata poplavljeno, štete se tek zbrajaju“, izjavio je Amir Šabaškić, pomoćnik načelnika u Općinskom štabi Civilne zaštite.

 • U prekidu je regionalna cesta Teočak – Sapna, a pored stambenih objekata i infrastrukture, vodena bujica je ugrozila i mezarje.

  Na sreću nije bilo ljudskih žrtava, iako se jedan od mještana Sniježnice zatekao u svom automobilu kada se na njega sručila vodena bujica koja je nosila sve pred sobom. Uspješnim manevrisanjem, uspio je izbjeći najcrnji scenarij.

 • Od jutros stanovnici naselja Sniježnica, Centar i Jasikovac čiste svoja imanja i u nevjerici gledaju šta im je sve vodena bujica odnijela.

 • Vezano | Bujice nosile automobile u Teočaku

  Prema meteo prognozama naredna sedmica, period oko 15. juna potencijalno ponovo sprema opasne vremenske prilike u našoj zemlji.

  Uticajem jake ciklonalne aktivnosti i prodorom hladnoće sa istoka Evrope očekuju nas obilne padavine i zahlađenje. Prijete bujične poplave, a ako prognoze nastave sa trendom povećanja kolicine padavina i poplave većih razmjera. (Tuzlanski.ba | Foto: Radio Glad Drine)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,