Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Općina Srebrenica će pomoći u sanaciji štete na zgradi koja je oštećena u požaru

Preuzmite sliku

Stanarima stambene zgrade u srebreničkom naselju Baratova, čiji su stanovi uništeni u požaru koji je na toj zgradi izbio u nedjelju, Općina Srebrenica će pomoći u sanaciji štete.

Građevinski inžinjer Općine Srebrenica izašao je na teren da bi utvrdio štetu nastalu usljed požara, a v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno planiranje i stambeno komunalne poslova Općine Bojan Josipović kazao je da je na zgradi djelimično uništen krov te da su četiri stana najviše ugrožena.

“Utvrđena je šteta na zgradi i za deset dana će početi sanacija. Dva stana su potpuno uništena, a dva djelimično. Općina Srebrenica će pomoći stanarima da saniraju štetu da bi mogli da nastave živjeti u toj zgradi. Šteta na krovu je oko 30.000 KM, a tačna procjena na stanovima će biti utvrđena paralelno”, rekao je Feni Josipović.

Zbog vanredne situacije, kako je naveo, sredstva koja su planirana za javni poziv za dodjelu građevinskog materijala bit će usmjerena za saniranje zgrade.

“Sve osobe koja su podnijele zahtjev za građevinski materijal bit će uvršteni u slijedeći javni konkurs. Nezavično, oko 300 aplikanata je podnijelo zahtjev za građevinski materijal. Općinskim budžetom je izdvojeno 80.000 KM za pomoć ljudima koji žive u minimalnim uslovima”, istakao je Josipović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,