Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Opća bolnica: U Covid odjelima na bolničkom liječenju 120 teških pacijenata

Preuzmite sliku

U posljednja 24 sata, u Covid odjele Opće bolnice ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ na hospitalizaciju je primljeno sedamnaest pacijenata, a devet je otpušteno na kućno liječenje.

U Covid odjelima na bolničkom liječenju je 120 teških pacijenata, od kojih je jedanaest na intenzivnoj njezi, jedan na respiratoru, a tri pacijenta su na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, medicinsko osoblje ulaže maksimalne napore da odgovori velikom prilivu pacijenata u okolnostima pandemije Covid-19, ali i samo obolijeva od te infekcije.

– Ukupno je 25 zdravstvenih radnika Opće bolnice pozitivno na Covid-19, u samoizolaciji je 15, a još deset nemedicinskih radnika je zaraženo tim virusom i izbačeno iz stroja. Apeliramo na građane da nam pomognu, da sačuvamo zdravstevi sistem poštujući sve preporučene epidemiološke mjere – ističe se.

Osim brige o Covid pacijentima, i u drugim odjelima Opće bolnice organizira se rad.

– Jučer su 43 pacijenta primljena na bolničko liječenje, a 28 je otpušteno s hospitalizacije. Ukupno su bila 1.093 pregleda i pruženo 5.548 usluga. Urađeno je 18 operacija, a Kanton Sarajevo je bogatiji za devet beba koje su proteklog dana rođene u ovoj ustanovi – ističu iz Opće bolnice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,