Utorak, 26. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Omerhodžić: Banja Luka mora raskrstiti s Mladićem i njemu sličnima

Preuzmite sliku

Forum mladih Naše stranke oglasio se saopćenjem za javnost povodom održanog polumaratona GoPro RMC Banja Luka Half Marathon 20. aprila u Banjoj Luci, gdje je grupa učesnika trčala u majicama s likom Ratka Mladića.

– Jedna sportska manifestacija koja bi trebala biti otvorena za sve, ovim činom zaslužila je da se posmatra kao otvorena samo za pripadnike ratnozločinačke ideologije. Iz takve percepcije može se izvući samo ako se organizatori ograde od učesnika koji promoviraju zločince i da ne dozvole da i sljedeće godine budu poligon za istu promociju. To isto očekujemo i od Gradske uprave, na čelu s gradonačelnikom Igorom Radojičićem – kazala je predsjednica Foruma mladih Naše stranke Elvedina Omerhodžić.

Naglasila je da sve dok kroz Banja Luku budu trčali ljudi koji ponosno ističu Mladićev lik i nedjelo, ona ni za koga, osim za srpske nacionaliste, neće biti otvoren grad.

– Očekujemo to tim više jer je polumaraton održan dva dana pred Dan grada, 22. april, kad je Banja Luka u Drugom svjetskom ratu oslobođena od fašizma. Ako zaista žele obilježavati taj dan, moraju raskrstiti s Mladićem i njemu sličnima – kazala je Omerhodžić, saopćeno je iz Naše stranke. 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,