Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

OHR traži pripravnike za neplaćeni rad u Sarajevu i Banjoj Luci

Preuzmite sliku

Ured visokog predstavnika traži pripravnike za besplatan rad na više pozicija, a konkurs je otvoren do 20. novembra ove godine.

Pripravnici bi radili na pozicijama arhivskog pomoćnika, prevodioca za njemački jezik, pomoćnika za politiku, IT asistenta, prevodioca za engleski jezik, press asistenta i kabinet asistenta u Sarajevu te pomoćnika za politiku u Banjoj Luci.

Program pripravništva (internship) otvoren je za domaće i strane studente i/ili mlade diplomce (do 26 godina), koji ispunjavaju pojedinačne profesionalne uslove konkursa i imaju odlična akademska postignuća. Detalje o uslovima potrebnim za svaku poziciju pojedinačno možete naći na ovom linku OHR-a.

Naglašavaju da je stažiranje neplaćeno i da traje maksimalno pola godine. Radna mjesta mogu biti sa punim ili skraćenim radnim vremenom.

Navode da zainteresovani kandidati svoje prijave sa propratnim pismom na engleskom jeziku mogu poslati na application@ohr.int. Ističu da bi poželjno bilo dostaviti i pismo preporuke od profesora ili bivših poslodavaca.

Nakon isteka perioda pripravničkog staža, OHR će izabranim kandidatima dodijeliti uvjerenje o periodu, poziciji i odjelu u kojem su obavljali posao.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,