Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ograničeno kretanje i u Tuzlanskom kantonu od 21 sat uvečer do 5 sati ujutro

Preuzmite sliku

Ograničenje kretanja građana u Tuzlanskom kantonu od 21 do 5 sati.

Kako bi odgovorila na novonastalu epidemiološku situaciju, te smanjila mogućnosti za širenje korona virusa, Vlada je danas usvojila naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona te, kretanje stanovništva na području Tuzlanskog kantona ograničila u vremenu od 21:00 do 05:00 sati narednog dana.

Iz zabrane kretanja u spomenutom periodu izuzeti su svi uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID na području TK, uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taxi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

Naredbom je predviđeno da uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID, uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, moraju imati odobrenje poslodavaca za kretanje u periodu od 21:00 pa do 5:00 sati ujutro narednog dana. Ove naredbe se primjenjuju od 20.03.2021. godine, a važe do 29.03.2021. godine.

Uz navedeno današnjom naredbom do daljnjeg su zabrane posjete domovima za stare i iznemogle osobe na području Tuzlanskog kantona.

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona testirano je 387 uzoraka, od čega su na koronavirus pozitive bile 142 osobe. Najveći broj novozaraženih je evidentiran u Tuzli (90).

U TK je sa današnjim danom aktivno 1.172 slučajeva zaraze virusom, u covid bolnicama hospitalizirano je 128 pacijanata od čega je njih sedam priključeno na mehaničku ventilaciju dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji.

  • Prema riječima direktora UKC-a Tuzla Vahida Jusufovića UKC Tuzla počeo je primati i teške pacijnete iz drugih kantona kao i Brčko distrikta. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,