Četvrtak, 9. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Oglasio se roditelj koji je prijetio pištoljem na KCUS-u: Reći ću vam trenutnu situaciju…

“A čin postupak i djelo Denisa Smajlovića neka bude predmet Tužilaštva”

Denis Smajlović, roditelj bolesnog djeteta, gasnim pištoljem je prijetio doktoru Edi Hasanbegoviću, šefu Klinike, zahtijevajući izmještanje djeteta na liječenje u inozemstvo, oglasio se na svom Facebook profilu.

“Dragi prijatelji i svi vi koji ste mi proteklih dana, pružali podršku. Osjećam potrebu da vam se svima još jednom zahvalim i poželim vama i vašim porodicama, puno zdravlja i sreće u životu.

U kontekstu svih prethodnih dešavanja želim da istaknem trenutnu situaciju moje kćerke koja se trenutno nalazi u Turskoj i neizvjestan je povratak u BiH, zbog nemogućnosti ili neprofesionalnosti KCUS u Sarajevu da liječi i obezbijedi adekvatnu terapiju za moju kćerku.

Stoga želim sve vas zamoliti, da pokušaj menadžmenta KCUS, koji žele bolest i problem mog djeteta svesti na personalni sukob Denisa Smajlovića i menadžmenta KCUS, a pri tome ni u jednoj izjavi ne izraze brigu i empatiju prema djetetu i naročito zanemarujući zakletvu kojom su obavezni pružiti liječničku pomoć bez obzira na okolnosti i o kome se radi,a taj čin povlači krivičnu odgovornost.

A čin postupak i djelo Denisa Smajlovića neka bude predmet Tužilaštva” napisao je Smajović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje