Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se Denis Stojnić: Tražit ću opoziv Abdulaha Skake s mjesta gradonačelnika

Preuzmite sliku

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva Denis Stojnić kazao je kako će njegov prijedlog na martovskoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva biti opoziv Abdulaha Skake s mjesta gradonačelnika.

Ovakva njegova reakcija uslijedila je nakon afere u vezi sa objavom snimka o navodnoj kupovini glasova na unutarstranačkim izborima u SDA.

“Svjedoci smo da se posljednjih dana medijska pažnja posvetila audio snimku čiji je glavni akter Asim Sarajlić. S obzirom na činjenicu da se u snimku spominje ime moga oca Zdravka Stojnića, te da mediji i građani ne znaju pravu istinu i misle da su nam načelnik Hadžibajrić ili Skaka završili problem sa poslovnim prostorom Tesla, dužan sam zbog svoje porodice ali i javnosti da se obratim sa nekoliko rečenica”, istakao je Stojnić u svojoj objavi na Facebooku.

“Naime, javnost nije nije upoznata sa činjenicom da je za Teslu bila utvrđena pogrešna kvadratura na javnom pozivu, te da smo dobili na sudu prvostepenu presudu jer je upravo nadležna služba u Općini Stari Grad Sarajevo napravila grešku. Nakon toga je načelnik Ibrahim Hadžibajrić pokrenuo određene postupke i oni koji su napravili grešku su odgovarali u skladu sa zakonom. Poslije je načelnik predložio vansudsku nagodbu Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo i ona je izglasana, a Tesla je trenutno objekat, sa još dva, koji ima najvišu mjesečnu zakupninu u Općini Stari Grad Sarajevo. Jusuf Pušina i Dženita Derviškadić, tadašnji pravobranilac Općine, su Odluku Općinskog vijeća skoro 3 godine držali u ladici a da nisu informisali načelnika da ga je vijeće obavezalo da može potpisati vansudsku nagodbu. Jedina istina u svemu jeste da je Skaka nudio objekat koji se nalazi uz samu žičaru, a Dado Stojnić odustao od te ponude i rekao mu da će glasati za njega ako Načelnik Hadžibajrić kaže da se glasa za njega a ne zbog nekakvih objekata ili materijalnih stvari, nakon čega mu Skaka dovodi Jusufa Pušinu, te se Dadi servira laž da je Načelnik ZA Skaku!!! Kasnije će Načelnik, kada je saznao za Pušininu manipulaciju prema Dadi, izbaciti Pušinu iz stranke. Skaka i Pušina ne smiju zaboraviti da moj brat i ja mnogo ljudi zapošljavamo u našim objektima i oni hrane svoje porodice. Njihovim prevarama i zloupotrebama položaja te porodice su jedno vrijeme bile uskraćene za platu. Neka im služi na čast”, kaže između ostalog Stojnić u svojoj objavi na Facebooku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,