Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Oglasila se Turković: Vjerovali ili ne, moram biti pod službenom pratnjom 24 sata

Preuzmite sliku

Na društvenim mrežama su podijeljene fotografije ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković kako odlazi u prodavnicu uz obezbjeđenje.

Na fotografijama se vidi Turković koja je večeras oko pola sedam sa dva službena vozila otišla u prodavnicu, a sa njom su bili i tjelohranitelji. Na automobilima su stajala i rotacijska svjetla, a javnost je naljutio način njenog ophođenja sa javnim novcem, odnosno korištenje službenih vozila u privatne svrhe.

Vezano | Slika i prilika bh. politike: Ministrica Turković u prodavnicu ide službenim automobilima

  • Nedugo nakon objave oglasila se i ministrica Turković:

    “Večeras me neko uslikao kako kupujem namirnice u Bingu i to objavio na društvenim mrežama, tobože da me kompromitira. Vjerovali ili ne, zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH moraju biti pod službenom pratnjom 24 sata, pa i onda kada obavljaju privatne obaveze.

    Vjerujte da bi i meni bilo draže da sam kupovinu obavila u miru sa porodicom za vikend nego da sam to uradila ovako, u zadnji tren, pred iftar nakon dugog radnog dana. Ali, mora se brinuti i o porodici i domaćinstvu, posebno u ovo vrijeme ramazana.” napisala je na svom zvaničnom Facebook profilu.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje