Četvrtak, 6. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oglasila se ‘Otvorena mreža’: Batka su prijavili pacijenti

batko-duznik
Preuzmite sliku

Riječ je o krivičnom djelu zloupotreba položaja i ovlaštenja odnosno pranja novca i krivično djelo iz člana 283. KZ FBiH Zloupotreba prava iz socijalnog osiguranja.

Nakon što je u akciji SIPA-e uhapšen sarajevski TV voditelj i humanista Almir Čehajić Batko, oglasili su se iz nevladine organizacije Otvorena mreža na društvenoj mreži Facebook.

Čehajić je direktor ove organizacije.

Oni prenose Čehajićeve riječi kako je siguran da će se sve pozitivno završiti “kako za organizaciju, tako i za pacijente”.

“Čehajić je potvrdio da su u ranim jutarnjim satima pripadnici SIPA-e izuzeli određenu dokumentaciju iz službenih prostorija. Kako je naveo, radi o se prijavi pacijenata koji su u programu „Otvorene mreže“ za kadaverične transplantacije. Istakao je kako je siguran da će se sve završiti pozitivno, kako za organizaciju, tako i za sve pacijente”, objavili su iz Otvorene mreže.

Podsjetimo, po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo SIPA vrši pretres na nekoliko mjesta, među kojima su i prostorije ove nevladine organizacije. Iz SIPA-e je rečeno kako se on tereti za zloupotrebu položaja i pranje novca.

Nakon što se u pojedinim bh. medijima pojavila informacija da je predsjednika nevladine organizacije“Otvorena mreža“…

Objavljuje ROM – RADIO OTVORENA MREŽAUtorak, 20. listopada 2020.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,