Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Oduzeta veća količina vozila čija ukupna vrijednost iznosi oko 150.000 KM

Preuzmite sliku

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje provode akciju oduzimanja vozila koja su prodavana bez prethodno izmirenih dažbina, a procijenjena su na vrijednost od 150.000 KM.

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje, Odsjeka za provođenje propisa, Grupa za sprječavanje krijumčarenja, Regionalnog centra Sarajevo u suradnji sa pripadnicima policijskih stanica Kiseljak i Vitez vrše akcija provjera prodaje vozila na auto otpadima. Akcija provjera prodaje se provodi na teritoriji Srednjobosanskog kantona sa ciljem otkrivanje ilegalne prodaje vozila na koja nisu plaćene dažbine. Ovom prilikom službenici su provjerom na tri lokacije otkrili i privremeno izvršili oduzimanje 30 putničkih motornih vozila za koje prilikom ulaska na teritoriju BiH nisu plaćene zakonom propisane dažbine. Riječ je o najnovijim modelima vozila koja su pripremljena za prodaju u dijelovima, a čija ukupna vrijednost iznosi oko 150.000 KM.

Prilikom izvođenja akcije kontrole vozila značajnu ulogu imala je prethodna obuka službenika UIO od strane EXBS programa putem obuke ,,Regionalna obuka za otkrivanje ukradenih vozila.“

U ovom trenutku akcija se nastavlja na drugim lokacijama. Konačni rezultati akcije bit će naknadno saopćeni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje