Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oduzeta krivotvorena roba poznate svjetske marke “Hello Kitty”

Preuzmite sliku

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli veću količinu krivotvorenih dječijih igračaka poznate svjetske marke ,,Hello Kitty” i drugih.

 • Hello Kitty
 • Postupajući po planiranim operativnim aktivnostima na kontroli uvoza roba, službenici Regionalnog centra Banja Luka, Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, prilikom kontrole kontejnerske pošiljke u carinskom skladištu otkrili su veću količinu krivotvorene robe.

  Kontrolisana pošiljka je sadržavala robne marke koje su inače zaštićeni u EU. Otvaranjem kontejnera i nekoliko kartona pronađene su igračke ,,Hello Kitty”, ,,Spiderman” i druge, za što je uvoznik predočio neobične autorizacije izdane od firme iz Mađarske. Nakon izvršenog pregleda ustanovljeno je da se u pošiljci koja je prijavljena za carinjenje nalazi vrsta robe koja je svojim izgledom ili nazivom identična ili jako slična robnoj marki ,,Hello Kitty”.

  Tom prilikom je pronađeno: 1504 komada dječije torbice, 804 komada dječijih svjetlećih loptica, 400 komada plišanih igračaka, 322 komada ručnih satova, 112 mikrofona, 79 velikih i 49 malih rokovnika, sve robne marke ,,Hello Kitty”.

  Protiv pravnog i odgovornog lica bit će proveden prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,