Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oduzet sitno rezani duhan u vrijednosti 36.000 KM

Preuzmite sliku

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dve odvojene akcija oduzeli su 230 kg sitno rezanog duvan u vrijednosti 36.000 KM.

Službenici Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje, Odsjek za provođenje propisa, RC Tuzla, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, na osnovu operativnog rada pronašli su u putničkom motornom vozilu sitno rezani duhan vlasništvo T.P., a postupajući u skladu sa instrukcijama Tužiteljstva BiH. Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 150 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica.

Takođe, na osnovu operativnih saznanja na području opštine Živinice kod fizičkog lica pronađeno je 80 kg duhana koji nije na propisan način obilježen akciznim markicama.

Protiv počinioca bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu – Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210a , Krivičnog zakona BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,