Četvrtak, 24. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Odbijena žalba Tužilaštva BiH o ukidanju mjera Novaliću, Solaku i Hodžiću

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu Tužilaštva BiH na rješenje kojim su ukinute mjere zabrane prema osumnjičenim osobama Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžiću u predmetu “Respiratori”, prenosi N1.

Podsjetimo, iz Suda BiH je rečeno kako su ukinuli mjere zabrane nakon što su istekla rješenja, a Tužilaštvo BiH nije dostavilo potrebno izjašnjenje, navedeno je u odluci sutkinje za prethodni postupak Tatjane Kosović.

Tužilaštvo je iskoristilo zakonski rok od tri dana za žalbu i tada je saopćilo kako je “Sud BiH u potpunosti propustio utvrditi da li su mjere zabrane ispunile svrhu radi kojih su izrečene, budući da je Sud BiH prethodno utvrdio postojanje okolnosti na strani osumnjičenih koje ukazuju da bi isti mogli ometati krivični postupak kontaktom sa svjedocima, a potom po službenoj dužnosti izrekao mjere zabrane radi otklanjanja tih okolnosti”.

Predstavnica advokatskog tima Fadila Novalića Vasvija Vidović kazala je za N1 kako još uvijek nisu zaprimili Odluku Suda BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje