Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Od danas saobraćaj kroz tunel Crnaja odvijat će se jednom trakom

Preuzmite sliku

Nakon tri mjeseca nesmetanog saobraćanja vozila kroz tunel Crnaja, na putu Konjic – Jablanica, od danas je planirano intenziviranje građevinskih radova što znači i prometovanje jednom trkom.

“Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic – Jablanica, od ponedjeljka 13. septembra 2021. godine, tokom dana saobraćat će se naizmjenično – jednom trakom, uz regulaciju semaforima”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

U noćnim satima (23:00 – 04:30 sati) saobraćaj će u tunelu biti obustavljen.

Radovi u Crnaji su počeli u februaru ove godine, a planirani rok za okončanje obnove tunela je juni 2022. godine.

“Pojačan intezitet saobraćaja, na pravcima koji sa juga zemlje vode ka unutrašnjosti. Apelujemo na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18. septembra svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Donja Gradina i Velika Kladuša, a na graničnom prelazu Doljani na ulazu u našu zemlju.

Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,