Ponedjeljak, 22. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Od 18. novembra na putevima u RS-u radarski sistem „Ramer 10“

Od 18. novembra do 04. decembra 2016. godine na putevima koji su u operativnoj nadležnosti Centra javne bezbjednosti Bijeljina vršiće se radarska kontrola putem sistema „Ramer 10“.

Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

“Napominjemo da navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj, takođe, istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila”, ističu iz CJB Bijeljina.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „Ramer 10“ radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,