Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obustavljen saobraćaj na MP Doboj – Derventa

Preuzmite sliku

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Doboj-Derventa, u mjestu Živinice, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja potpuno obustavljen.  

Zbog kiše koja je padala tokom noći, na većini puteva u BiH jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu.  Vozače pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Pojačana frekvencija vozila u jutarnjim satima bilježi se na dionicama u gradskim centrima. Na ostalim putnim pravcima, saobraća se umjerenim intenzitetom.

Do kraćih zastoja tokom dana, dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Maglaj-Žepče, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj, trenutno je u prekidu odvijanje saobraćaja na graničnim prelazima Brčko, Bosanski Šamac, Bosanska Dubica i Bosanski Novi.

Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje