Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Obuka za trenerice iz Tuzle za program za djecu ‘Brainobrain’

Preuzmite sliku

Obuka za trenerice | predavačice iz Tuzle za program za djecu “Brainobrain”, koji omogućava pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i pravilan intelektualni razvoj, održana je danas u Sarajevu.

Master trenerica Vesna Filipović pojasnila je da je riječ o međunarodnom programu za razvoj cjelokupne ličnosti djeteta koji je baziran na upotrebi mentalne aritmetike, a koji koristi neuro-lingvističko programiranje prilagođeno djeci.

– Danas je obuka za nove trenerice s obzirom na to da se broj centara u BiH širi, a program obuke je certificiran i svaka trenerica će kasnije samostalno nastaviti s radom – dodala je Filipović.

Jedna od polaznica obuke Fata Zilić rekla je da će u Tuzli početkom septembra biti otvoren prvi “Brainobrain” centar, zbog čega je i organizovana današnja obuka.

– Mi ćemo raditi s djecom od četiri do 14 godina koja su podijeljena po nivoima i uzrastu zbog različitih sposobnosti i potreba – istakla je Zilić.

Navela je da “Brainobrain” metoda doprinosi boljem uspjehu djece u školi, boljoj pažnji, većem samopouzdanju, kreativnosti, te boljim matematičkim, komunikacijskim, socijalnim i emocionalnim vještinama.

Planirano je da sljedeće sedmice u Tuzli bude održan pokazni čas za djecu i roditelje, te promocija programa “Brainobrain”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,