Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Obračun s kriminalcima u Sarajevu: Jedan policajac ranjen, drugi udaren automobilom

Preuzmite sliku

Zdravstveno stanje jednog od dvojice teško povrijeđenih policajaca u sinoćnjoj pucnjavi u Aerodromskom naselju, a koji je zadržan na liječenju u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, zadovoljavajuće je i stabilno i on nije životno ugrožen. Drugi policajac, koji je u obračunu sa kriminalcima zadobio povrede noge, pušten je na kućno liječenje i njegovo zdravstveno stanje je takođe stabilno.

Policajca zadržanog na bolničkom liječenju jutros je posjetio premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Vedranom Mulabdićem i komesarom MUP-a KS Mevludinom Halilovićem.

U kratkom razgovoru sa ranjenim policajcem Zolj mu je zaželio brz oporavak te je zahvalio i čestitao na hrabrosti i požrtvovanju koju je sa kolegom iskazao sinoć prilikom sprečavanja izvršenja krivičnog djela teške krađe putničkog motornog vozila.

Uime Vlade KS, Zolj je dao punu podršku Upravi policije i policijskim službenicima u izvršavanju njihovih profesionalnih poslova i zadataka.

Nakon posjete, predstavnicima medija obratio se komesar Halilović koji je kazao da su dvojica policajaca prilikom izvršavanja svojih redovnih poslova i zadataka, a shodno već ranije sačinjenom planu na sprečavanju vršenja krivičnih djela teških krađa motornih vozila na području Općine Novi Grad, primijetili tri maskirane osobe koje su pokušale otuđiti motorno vozilo parkirano u ulici Šefika Dorića.

– Prilikom intervencije, osobe su pucale na policijske službenike i u razmjeni vatre, nakon što su policijski službenici također odgovorili upotrebom vatrenog oružja, došlo je do povređivanja jednog policijskog službenika vatrenim oružjem a drugi policijski službenik je povrijeđen udarom motornog vozila kojim je upravljala nepoznata osoba – naveo je Halilović.

Istakao je da su u saradnji sa drugim policijskim agencijama pokrenute aktivnosti na rasvjetljavanju, identifikaciji i pronalasku izvršilaca tog krivičnog djela.

Uviđaj na licu mjesta sinoć su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva KS i policijski službenici MUP-a KS, saopćeno je iz Press službe KS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,