Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen tender: Novi saziv Predsjedništva BiH na limuzine planira potrošiti preko 240 hiljada KM

Preuzmite sliku

U vremenu i situaciji kada država i njeni građani jedva sastavljaju kraj s krajem, bore se s poskupljenjima i dok je inflacija u BiH najviša u regionu, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nabavlja nove automobile i stilski namještaj.

Naime, posljednjh dana objavljeno je ukupno osam tendera čija ukupna vrijednost prelazi cifru od 450.000 KM, saznaje Akta.ba.

Prema raspisanim javnim nabavkama novi saziv Predsjedništva BiH koristit će nove limuzine, a za te potrebe objavljene su tri odvojene javne nabavke za nabavku “putničkog motornog vozila kategorije M1”.

Vrijednost jednog vozila procijenjena je na 128.500 KM, a drugi bi trebao koštati 60.000 KM, dok je treći nešto jeftiniji 56.000 KM bez PDV-a. Marke limuzina nisu navedene.

Koji će od tri člana Predsjedništva BiH koristiti najskuplju novu limuzinu i za čije potrebe se nabavlja, također za sada nije poznato.

Pored obnove voznog parka, članovi Predsjedništva BiH koristit će i novi namještaj, pa je u tu svrhu raspisana nabavka i montaža stilskih stolica u vrijednosti 58.034 bez PDV-a, te kancelarijskog namještaja vrijednost 58.119 KM.

Nešto manje novca 21.367,52 KM, planirano je za audio vizuelnu opremu, dok je najmanje novca planiralo za nabavku “zamjenske baterije za Storage” koja košta 1.880 KM.

Pored baterija, Predsjedništvo BiH nabavlja i FortiToken Mobile u vrijednosti 1.709 KM.

Prema raspisanim tenderima i planiranim troškovima, ulazak u zgradu novim članovima Predsjedništva BiH se priprema na “velika vrata”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,