Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen snimak paljevine kafića ‘Forza’ u Mostaru

Preuzmite sliku

U utorak rano ujutro u ulici Braće Fejića u Mostaru izgorio je inventar te unutrašnjost caffea “Forza”, a oštećeni su i okolni objekti te jedno vatrogasno vozilo.

Naime, Policijskoj stanici Mostar Centar u utorak u 4.20 sati prijavljeno je da u ulici Braće Fejića gori inventar ispred UO caffe “Forza” te je o tome odmah obavještena Vatrogasna jedinica.

Patrola policije je na licu mjesta utvrdila da je izgorio inventar, ulazna vrata, da su oštećeni prozori i unutrašnjost caffea, kao i krov iznad caffea na zgradi gdje se požar proširio.

Oštećenja su nastala i na nekim okolnim objektima, a prilikom gašenja požara oštećeno je i jedno vozilo Vatrogasne jedinice. Preduzete su sve potrebne mjere, a lice mjesta je osigurano do vršenja uviđaja, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

Kako nezvanično saznaje Hercegovina.info, dvije maskirane osobe su prostor polile zapaljivom tekućinom, a zatim je bačena baklja. Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova HNK Ljudevit Marić nije mogao potvrditi da je požar namjerno zapaljen, međutim okolnosti su jasne ukoliko pogledamo jutrošnji videosnimak.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,