Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen Javni konkurs za imenovanje direktora FUP-a

Preuzmite sliku

Javni konkurs za imenovanje direktora Federalne uprave policije objavljen je danas, nakon što je krajem novembra Nezavisni odbor Parlamenta FBiH donio odluku o raspisivanju konkursa za izbor novog direktora FUP-a.

Javnim konkursom je propisano da kandidat za direktora Uprave policije, između ostalog, treba da ima najmanje tri godine iskustva u činu glavnog inspektora ili višem činu.

Također je propisan i uvjet da nije bio član političke stranke niti je bio na bilo kojoj poziciji u političkoj stranci na bilo kojem nivou niti je bio postavljen na bilo koju poziciju u organima vlasti od političke stranke u posljednjih pet godina. Isto tako, da nije, niti je bio član izvršnog ili zakonodavnog tijela na bilo kojem nivou vlasti u BiH u posljednjih pet godina.

Mandat direktora Uprave policije traje četiri godine i može se samo jednom uzastopno obnoviti. Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja u “Službenim novinama FBiH”.

Inače, aktuelni direktor FUP-a Dragan Lukač je ranije najavljivao da će podnijeti ostavku zbog zdravstvenih razloga. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,