Utorak, 28. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Obilježen Dan Grada Srebrenika

Preuzmite sliku

Svečanosti obilježavanja Dana Grada Srebrenika danas su u ime Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovali ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice TK Anela Ajšić i savjetnik premijera Amir Kulaglić.

 • Bila je ovo prilika da se građani Srebrenika u prisustvu najviših predstavnika političkog, kulturnog, privrednog i vjerskog života podsjete na 21. juni iz ratne 1992. godine, kada je Srebrenik postao jedina općina u BiH čija je teritorija bila potpuno slobodna.

  Ministrica Ajšić ovom je prilikom kazala da je ponosna što u svom rodnom gradu prisustvuje obilježavanju ovako važnog datuma te da su, tim povodom, najbolji poklon projekti koji se realizuju u Srebreniku. Kada je u pitanju samo Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK ove se godine u Srebreniku, prema riječima ministrice Ajšić, realizuju projekti u vrijednosti od pola miliona KM.

 • Nakon polaganja cvijeća na centralnom spomen obilježje u centru Srebrenika i spomen-kosturnici u Gradskom parku, u Starom gradu u Gornjem Srebreniku održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

  Tom prilikom prisutnima se prigodnim referatom obratio gradonačelnik Nihad Omerović nakon čega su uručena priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima i održan prigodan kulturno-zabavni program.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: ,