Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Obilježavanja 25. novembra: Delegacija Vlade TK položila cvijeće i odala počast na spomen obilježjima u Tuzli

Preuzmite sliku

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine na spomen obilježjima u Tuzli položeno cvijeće i odata počast.

U povodu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine delegacija Vlade Tuzlanskog kantona položila je cvijeće i odala počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli.

„Ono što su uradili predstavnici svih bosanskohercegovačkih naroda na historijskom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu bio je neprocjenjiv zalog za budućnost i opstanak Bosne i Hercegovine. Našim generacijama ostala je čast i obaveza da čuvamo i branimo tada obnovljenu državnost“, rekao je ovom prilikom premijer Suljkanović.

Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona osim premijera Jakuba Suljkanovića činili su ministrica Slavena Vojinović i ministri Miralem Nuhanović, Bahrudin Hadžiefendić, Mirsad Gluhić, Admir Huskanović, Mufid Klinčević i Enes Gegić.
Nakon polaganja cvijeća na spomen obilježjima, povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine zakazana je i svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona.

Ovom prilikom najviše priznanje Tuzlanskog kantona – Povelja Tuzlanskog kantona bit će dodijeljena Raziji Mujanović za poseban doprinos u oblasti sporta za 2017. godinu i prof. dr. Mirsadi Hukić za poseban doprinos u oblasti nauke za 2018. godinu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje