Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH obilježila 18 godina postojanja

Preuzmite sliku

Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine slavi punih 18 godina svoga postojanja. Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine je na sjednici Predstavničkog i Doma naroda 22. marta 2004. godine usvojila Zakon o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine, a Agencija je počela sa radom 1. juna 2004. godine.

“Tokom ovih 18 godina, bez obzira na promjenjive okolnosti, istrajali smo u našoj misiji očuvanja i unapređenja sigurnosti Bosne i Hercegovine i svih njenih građana, te smo uspjeli u velikoj mjeri unaprijediti i modernizirati naš rad”, kazao je generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić na svečanosti u Sarajevu.

Kao i do sada, povodom Dana Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, za izuzetan dugogodišnji doprinos ove godine je nagrađeno 13 uposlenika Agencije.
“Zahvaljujući vama, vašem predanom radu, posvećenosti i profesionalnosti, naša Agencija se uspjela etablirati kao profesionalan, pouzdan i cijenjen partner kako među domaćim institucijama tako i među međunarodnim partnerima širom svijeta”, naveo je Mehmedagić.

On je ohrabrio uposlenike agencije da i u narednom pariodu ostanu dosljedni svojoj efikasnosti i profesionalizmu kako bi sve sigurnosne rizike i prijetnje sveli na najmanju moguću mjeru.

“Uz zahvalnost svojim prethodnicima i svima onima koji su utkali dio sebe u Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH još jednom vam čestitam vam Dan Agencije i želim vam mnogo uspjeha u vašem plemenitom cilju, a to je zaštita građana i sigurnosti države, njenog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka”, zaključio je generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić.

Na svečanosti su, osim nagrađanih uposlenika, prisustovali i rukovodioci osnovnih organizacionih jedinica i šefovi terenskih kancelarija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje