Ponedjeljak, 28. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Obavijest za kandidate za pohađanje osnovne obuke – kadeta za čin mlađi inspektor u SIPA-i

U periodu od 06.02. do 10.02.2017. godine, u prostorijama Jedinice za specijalnu podršku u Istočnom Novm Sarajevz održat će se, po grupama, provjera – testiranje morfološkog statusa kandidata koji su se prijavili za pohađanje osnovne obuke – kadeta za čin mlađi inspektor u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

Radi se o kandidatima čije su prijave prihvaćene, obavijestila je Komisija za izbor kandidata za pohađanje osnovne obuke – kadeta za čin mlađi inspektor u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

Kandidati koji ispunjavaju opće i posebne uslove, odnosno kandidati koji su uvršteni u dalju proceduru izbora kadeta, bit će telefonski obaviješteni o grupi i datumu za koji je određena njihova provjera – testiranje morfološkog statusa.

“Prije početka provjere – testiranja morfološkog statusa kandidata, ovlaštene službene osobe Agencije obavit će uvid u osobne dokumente kandidata i dodijeliti im jedinstvene šifre koje će služiti za dalju komunikaciju između Komisije i kandidata.

Svi kandidati koji pristupe testiranju dužni su poštivati pravila ponašanja koja će im biti saopćena prije testiranja. U slučaju nepoštivanja pravila kandidat će biti udaljen sa testiranja i isključen iz dalje konkursne procedure o čemu odluku donose članovi Komisije”, navode iz SIPA-e.

Kandidati koji do 20.01.2017. godine ne budu kontaktirani telefonskim putem (kandidati koji su uvršteni u dalju proceduru izbora kadeta) ili pismeno obaviješteni da nisu uvršteni u dalju proceduru, nakon navedenog datuma mogu se informirati o statusu svoje prijave na broj telefona 057/326-209, svakim radnim danom u vremenu od 10 do 16 sati.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,