Subota, 3. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nurkić podijelio negativno iskustvo: Zbog ovoga našoj državi trebaju kompetentni, a ne podobni ljudi…

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić danas je na zvaničnoj Facebook stranici prenio svoje iskustvo sa ustanovom JU Doma zdravlja u Živinicama, a kojem je htio donirati Rentgen aparat.

Naime, Nurkić je u samom početku obraćanja istakao kako je situacija koju želi podijeliti sa javnošću “jedna od milion situacija zašto nam trebaju kompetentni ljudi, a ne podobni u našoj BiH”.

Njegov status prenosimo u cjelosti;

“Građani moje BIH

Želim da podijelim jednu od milion situacija zašto nam trebaju kompetentni ljudi a ne podobni u našoj BIH.

Kada sam donirao mamograf Domu Zdravlja Tuzla, paralelno sam želio donirati i Domu zdravlja Živinice. Iz Doma zdravlja su rekli da je “preči” Rengden ( x-Ray). Sa moje strane rekao sam nema problema.

Nažalost, tender je obaran više puta.

Dom zdravlja (radiološka služba) je insistirao na specifikacijama koje su nezavisni stručnjaci proglasili irelevantnim. Dom zdravlja Živinice su zahtijevali nabavku aparata koji je bio neopravdano skuplji (~ 50%) u odnosu na onaj koji im je ponuđen i koji je prije i poslije nabavljen za 20+ zdravstvenih institucija širom BiH bez zamjerke.

Moram naglasiti da sve ove projekte zbog sigurnosti i vjerodostojnosti sam radio u pratnji i podršci UNDP-BIH!

Vjerujem i nadam se da ovi izbori budu rekordni po izlaznosti i da BIH ima konačno evropsku budućnost”, zaključio je Nurkić.

Naš košarkaš sa trenutnom adresom u Americi gdje nastupa za Portland Blazerse, javnosti je poznat kao osoba koja na razne načine pomaže kako institucije, tako i osobe slabijeg imovinskog stanja, sportske aktivnosti, te druge sektore koji su od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu.

Vezano | Poklon Tuzli: Jusuf Nurkić finansira izgradnju košarkaškog terena na Stupinama 

Kako je Tuzlanski.ba ranije pisao Jusuf Nurkić objelodanio i još jednu vrijednu donaciju ovaj put gradu soli, tačnije naselju Stupine. Radovi su još uvijek u toku, koševi su postavljeni, rasvjeta instalirana, preostalo je još uređenje terena kao i pristupnih staza i okolice. Teren se nalazi u neposrednoj blizini uskoro najviše zgrade u Tuzli “Tuzla Towera” čija izgradnja ulazi u završnu fazu.

Vezano | Zahvaljujući velikom srcu Jusufa Nurkića Dom zdravlja Tuzla dobio digitalni mamograf

Podsjećamo, Nurkić je 20. maja prošle godine tuzlanskom Domu zdravlja  donirao je digitalni mamograf.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje