Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nudili klađenje na ‘sigurne dobitke’ i žensku osobu prevarili za 185.000 KM

Preuzmite sliku

Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu zatražilo je u petak pritvor za tri osobe koje se sumnjiče da su na Facebooku otvorili lažni profil i nudili usluge klađenja na navodno sigurne dobitke čime su od D.L. iznudili oko 185.000 maraka.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, uništavanja i skrivanja dokaza i tragova te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela.

Riječ je o muškarcima u dobi od 23 i 21 godinu, dok su 26-godišnjaku N.D predložene mjere zabrane napuštanja boravišta i zabrana putovanja, kao i zabrana sastajanja s određenim osobama.

Muškarci B.M., M.D. i D.V. sumnjiče se za kaznena djela prevare i iznude nakon što su na Facebooku otvorili lažni profil i nudili usluge klađenja na navodno sigurne parove.

Kako bi eventualne mušterije doveli u zabludu postavljali su fotografije lažnih dobitaka kladioničarskih listića te fotografije i videozapise velikog broja novčanica.

U junu 2018. stupili su u kontakt s D.L. koju su oštetili jamčeći joj da će u slučaju da parovi ne budu dobitni, moći ostvariti povrat uloženog novca.

Tako su u više navrata od oštećene iznudili oko 185.000 maraka koja im je novac uplaćivala preko Western Uniona i PostNeta.

Kad je oštećena shvatila da je izgubila novac javili su joj se drugi osumnjičenici koji su joj obećali pomoć u povratku izgubljenih sredstava. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,