Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Novosti u vezi konkursne procedure za prijem kadeta u Graničnu policiju BiH

Preuzmite sliku

Granična policija BiH je u subotu 24. januara 2015. godine istovremeno u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Tuzli i Livnu izvršila prvu fazu testiranja kandidata za kadete VII klase ove policijske agencije.

Na testiranje koje je obuhvatalo test opšteg znanja i izradu eseja pozvano je 4.502 kandidata, od čega 3.186 onih koji su konkurisali na radna mjesta u činu „policajac“ i 1.316 kandidata za radna mjesta u činu „mlađi inspektor“. Na testiranje je izašlo 3412 kandidata, od čega je 2.423 radilo test za radno mjesto u činu „policajac“, a 989 za radno mjesto u činu „mlađi inspektor“. Proces testiranja je izvršen u skladu sa konkursnom procedurom, a Granična policija BiH se zahvaljuje rukovodstvu i uposlenim: Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a RS-a u Banjaluci, Srednje strukovne škole S.S. Kranjčević u Livnu, Visoke škole „LOGOS“ u Mostaru, Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Bosanskog kulturnog centra u Tuzli što su omogućili testiranje za kandidate u svojim prostorijama i pružili svu podršku za njegovu uspješnu realizaciju.

Također obavještavamo sve kandidate da Komisija za izbor kandidata kadeta VII klase Granične policije BiH trenutno pregleda testove opšteg znanja i eseje, nakon čega će na web stranici www.granpol.gov.ba biti objavljeni rezultati testiranja sa šiframa kandidata.

Podsjećamo da je testiranje izvršeno u sklopu konkursne procedure za prijem novih 120 kadeta u Graničnu policiji BiH, od čega 100 kadeta VII klase sa najmanje završenim IV stepenom školske spreme za prvi nivo pristupanja u činu “policajac” i dvadeset kadeta sa najmanje završenim VI stepenom školske spreme za drugi nivo pristupanja u činu “mlađi inspektor”,

Zbog interesa javnosti i velikog broja kandidata koji su učestvovali na testiranju o daljem toku konkursne procedure ćemo javnost obavještavati i u narednom periodu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje