Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novo u ponudi CPE-a: Predstavljen “1st Business Certificate” (FOTO)

Preuzmite sliku

Centar za poslovnu edukaciju (CPE), sa sjedištem u Tuzli i poslovnicom u Sarajevu, je od početka ove godine, jedini ovlašteni i ekskluzivni zastupnik austrijskog sistema poslovnih treninga «1st Business Certificate» za BiH, koji u potpunosti podržava i s kojim surađuje Privredna komora Austrije.

Novi program poslovne edukacije dolazi u pravo vrijeme. CPE ove godine obilježava 10 godina rada godini u kojoj slavi 10 godina rada u Tuzli i Sarajevu, čime postaje jedan od najdugovječnijih edukacijskih centara u Bosni i Hercegovini.

 • “U ovom periodu je 30 vrhunskih predavača i profesora obrazovalo preko 7000 polaznika, a u prošloj godini smo uselili u nove prostorije u Tuzli i Sarajevu, sa najmodernije opremljenim učionicama”, rekao je Dževad Duraković, direktor Centra.

  “U ovoj godini našoj ponudi dodajemo i austrijski “1st Business Certificate” sistem poslovnih treninga, sa kojim ćemo ne samo podići efikasnost poslovanja domaćih firmi, nego dati dodatni doprinos za bolje zapošljavanje u našoj zemlji”, dodao je.

  Na prezentaciji za kompanije, partnere i medije, u Centru za poslovnu edukaciju (CPE) u Sarajevu predstavljen je austrijski model obrazovanja za poslovne ljude, 1st Business Certificate. Ovaj model je specijaliziran da za klijente razvija i realizira koncepte obuka koji odgovaraju upravo njihovim potrebama. Fokus edukacija je optimiziranje efikasnosti poslovanja, ali i ličnog razvoja u svim aspektima. Model već dugi niz godina uspješno funkcioniše u Austriji, a sada je kulturološki i poslovno prilagođen bh. tržištu.

 • “Izuzetno nam je drago, da je ovaj program edukacije razvijen od strane austrijskih stručnjaka od sada, a preko Centra za poslovnu edukaciju, dostupan i u Bosni i Hercegovini.”, rekao je Peter Hasslacher, direktor Advantage Austria Sarajevo.

  Najave grupa iz različitih kompanija za module su, kako naglašavaju u CPE, stigle puno prije oficijelnog predstavljanja 1BC-a. Ovim je potvrđeno da je i kod nas dodatno, kontinuirano obrazovanje, naročito ono specijalizirano, postalo neminovan proces i nezaobilazan faktor koji pravi razliku između poslovanja i uspješnog poslovanja. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,