Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novina na jezeru Manjača: Počeo sa radom prvi Wake-park u BiH

Preuzmite sliku

U Banjaluci, na jezeru Manjača, počeo je sa radom prvi i jedini Wake-park u BiH.

Riječ je o najnovijoj instalaciji koja služi za vuču osobe po vodi (skijaša, bordera ili tzv. banane).

Ono što je bitno napomenuti, radi se o potpuno ekološkom pristupu jer se koristi elektro motor, te je potpuno sigurna i idealna za početnike. Osim instalacije, nabavljena je i najnovija oprema raznih veličina (daske, vezovi i ostalo), tako da se sezona na jezeru Manjača nastavlja i u septembru.

Slična ovakva instalacija se nalazi u Puli, a instalacija na jezeru Manjača je najduža u Evropi i iznosi 282 metra što u budućnosti otvara vrata za organizaciju međunarodnih takmičenja. Već ranije tokom ljetne sezone na jezeru Manjača je postavljen najveći vodeni park na vodi BiH, tako da su posjetioci imali prilike ovog ljeta da uživaju u ponudi.

U narednoj godini je planiran završetak svih radova na lokaciji Wake-Parka tako da će osim ovih sadržaja od naredne sezone biti u rad pušten ugostiteljski objekat i uređena plaža sa spasiocima na jezeru Manjača.

Sve ove aktivnosti su realizovane prije svega uz podršku Centra za razvoj poljoprivrede i sela koji upravlja ovom lokacijom i koji je prepoznao značaj ovog projekta kao turistički potencijal za grad Banjaluku, piše ATV.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,