Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Novih 12 slučajeva pozitivnih na korona virus u TK, ukupan broj je 68

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić istaknula je danas tokom redovnog obraćanja javnosti nove informacije sa kojima raspolaže: 

“Na današnji dan 05. April 2020. godine, mi imamo 2.689 osoba u kućnoj izolaciji, ukupno testiranih 840 uzoraka, od kojih novotestiranih u toku proteklog dana i noći 171 od toga 12 uzoraka je pozitivno.

Na današnji dan ukupan broj pozitivnih testiranih na području Tulanskog kantona je 68.

Od ukupnog broja pozitivnih, na području UKC-a je hospitalizirano 17 osoba, na području „Centra za Srce“ 5 osoba, u Brčkom 1, u kućnoj izolaciji se nalaze 43 osobe, imali smo jedan transfer u drugi kanton radi nastavka liječenja.

Kad je riječ o klasterima, Centar za srce, 39 osoba, Lukavac je ostao na 1, Srebrenik Mjesna zajednica Špionca Srednja 15 osoba, Sapna 4 osobe, Banovići 1 osoba, Gračanica 1, Tuzla 1 i na UKC-u na Klinici za bolesti uha, grla i nosa tuzlanskog UKC-a danas ima 6 osoba, klinika će biti dezinficirana a najvjerovatnije, direktor će sve poslove najvjerovatnije sve poslove sa ORL klinike prebaciti u Plavu bolnicu.” istaknula je ministrica Čolić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje