Četvrtak, 4. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novalić tražio da se poništi punomoć BH Pošti, sporni objekat u Vogošći nije se ni prodavao

Preuzmite sliku

Neposrednom pogodbom Javno preduzeće BH Pošta kupuje zgradu u Vogošći za potrebe Glavnog poštanskog centra. Zgrada čija je vrijednost procijenjena na 8,5 miliona maraka, trebala bi biti kupljena od firme koja je u vlasništvu porodice federalnog premijera Fadila Novalića, objavio je jučer portal Žurnal.

Na sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine jutros je na prijedlog federalnog premijera Fadila Novalića poništena punomoć BH Pošti. Novalić je, kako je rečeno Faktoru iz Vlade FBiH, tražio da se punomoć BH Pošti poništi jer se njegovo i ime njegove porodice dovodi u vezu s kupovinom objekta.

Pojašnjenja radi, Vlada uopće i ne treba da daje saglasnost za kupovinu objekta BH Pošti, jer BH Pošta i Nadzorni odbor samostalno odlučuju o takvim investicijama te se ovakva kupovina nije u suštini ni trebala naći na odlučivanju pred ministrima, piše Faktor.

Novalić je, kako saznaje ovaj portal, objasnio da vlasnički udio u firmi koji ima porodica Novalić, “nikada nije bio predmetom prodaje, a naročito ne BH Pošti”.

Također, kako je objašnjeno, nekretnina u kojoj suvlasnički udio ima porodica Novalić, već odavno se nalazi u procesu razgraničenja vlasničkog udjela i knjiženja u zemljišno knjižni katastar od kompanije koja je u fazi pregovora sa BH Poštom.

Iz Ureda fedralnog premijera jučer su najavili da će se Novalić o pisanju medija u vezi s kupovinom zgrade za BH Poštu očitovati i zvanično danas na konferenciji za medije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,