Ponedjeljak, 6. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novalić se zbog protesta rudara vraća iz Njemačke u Sarajevo, sastanak u Vladi FBiH u ponoć

Preuzmite sliku

U ponoć u zgradi Vlade Federacije BiH održat će se sastanak kojeg organizira federalni premijer Fadil Novalić, a na njega su pozvane sve zainteresirane strane vezane za problematiku rudnika.

Kako saznaje portal Klix.ba, Novalić se iz Njemačke vraća noćas, a na Međunarodni aerodrom u Sarajevu slijeće u 23:30 sati.U ponoć je zakazan hitni sastanak u Vladi, a pozvani su ministar energije, rudarstva i industrije, direktor i uprava Elektroprivrede BiH, članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede, direktori svih osam rudnika, kao i predstavnici sindikata.

Ispred zgrade Vlade FBiH održavaju se protesti rudara. Oni traže ispunjenje svojih devet zahtjeva, a između ostalih i ostavke svih direktora u Koncernu Elektroprivrede.

Govoreći o današnim protestima ministar energije, rudarstva i industrije, Nermin Džindić, kazao je da se radi o nedostatku komunikacije između menadžmenta Elektroprivreda i rukovodstva sindikata oko izrade pravilnika o radu i pravilnika o radnom učinku.

“Treba sjesti i razgovarati da se nađe kompromis između ova dva zahtjeva, da se nađe rješenje koje nije na štetu rudara”, izjavio je Džindić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,