Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Novalić: Čin devastacije Partizanskog spomen groblja ne smije ostati bez kazne

Preuzmite sliku

Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić obišao je u četvrtak devastirano Partizansko spomen groblje u Mostaru kazavši pri tome kako ovakvo nešto mogu napraviti samo vandali, divljaci, ali i bezbožnici.

– Uvijek se pitamo kakvi su to ljudi koji skrnave i uznemiravaju kosti mrtvih ljudi. Uložili smo ogroman napor i trud 2018. godine za revitalizaciju ovog monumentalnog djela koji je znak borbe protiv fašizma i svijetlog vremena naše povijesti kada smo se pridružili onim nacijama koje su žrtvovale sve svoje materijalne i ljudske resurse kako bi savladali pošast koja se zvala fašizam – naglasio je premijer.

 • Novalić je podvukao i to da je ispod svake razine to što se ovakva zlodjela upotrebljavaju u svrhu predizborne kampanje.

  – Posebno sam zaprepašten da to rade oni koji su na tekovinama fašizma stekli svu svoju imovinu, prodavali je, iznajmljivali i nijedan fening nisu uložili u ovo, a koriste to za predizbornu kampanju – ocijenio je on.

  Ističe kako je ovo čin koji ne smije ostati bez kazne.

  – Očekujemo od svih organa da se konačno pozabave tom grupom ljudi, tom opcijom i tom organizacijom koja je ovo uradila jer je to organizirano djelo. Ne možete 700 objekata srušit tako da to nitko ne vidi i da nitko ne čuje i da nitko ne zna – smatra premijer.

  Na kraju je kazao kako će učiniti sve da se ponovno revitalizira ovaj spomenik.

  – Ako već ne djeluju organi, očekujemo da ćemo barem mi koji gradimo biti mnogo više uporniji od onih što razgrađuju – zaključio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić. (Fena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje