Utorak, 11. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nova usluga tuzlanske privredne komore “Info stop TK” (VIDEO)

U Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla održano je tradicionalno druženje s novinarima. Prezentirani su rezultati rada u ovoj godini i najavljene aktivnosti u narednoj. Jedna od novina je nova usluga na web stranici kantonalne privredne komore pod nazivom ”Info stop TK”.

I ove godine u Kantonalnoj privrednoj komori (KPK) Tuzla nastojali su privrednicima pružiti različite mogućnosti za prezentaciju i promociju rada.

Bili smo aktivni na sajamskim aktivnostima, učestvovali smo na dosta sajmova u BiH, a također i u regionu. Prezentirali smo zajedničku postavku privrede Tuzlanskog kantona, to je dalo određene rezultate i naši privrednici su to prepoznali. Mi već za iduću godinu pripremamo još jednu kvalitetniju i bolju prezentaciju privrede TK, u saradnji s Vladom TK, u okviru Sporazuma o saradnji Vlade TK i kantonalne privredne komore, to će biti jedan od projekata koje ćemo raditi zajednički – kazao je predsjednik KPK Tuzla Nedret Kikanović.

Prezentirana je nova usluga na web stranici Kantonalne privredne komore Tuzla pod nazivom ”Info stop TK”. Sadržane su informacije o pokretanju biznisa i usluge su besplatne.

Nova usluga koja se nalazi na našoj web stranici nudi sve informacije o pokretanju biznisa, o koracima za pokretanje biznisa, o svim detaljima vezano za takse, odluke, urbanističke i građevinske saglasnosti: u općinama, lokalnim zajednicama, gradu Tuzli i kantonu – rekao je Kikanović.

U godini na izmaku održane su brojne edukacije za Evropske fondove, i pravosudne ispite te aktivnosti vezane za pokretanje biznisa u Tuzlanskom kantonu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,