Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nova, potpuno besplatna platforma za zapošljavanje, Lupa.ba

Preuzmite sliku

Danas, većina kompanija želi pojednostavljen proces zapošljavanja, bez potrebe pregleda ogromnog broja prijava i obavljanja intervjua sa svim prijavljenim kandidatima.

Objavljivanje slobodnih radnih pozicija i biografija od sada na Lupa.ba je potpuno besplatno, jednostavno i efikasno.

Korisnici ove platforme su poslodavci, ali i sami kandidati koji običnom pretragom ili oznakom notifikacije „Obavijesti me o novim poslovima“ mogu 24h ostati upoznati sa ponudama na tržištu rada.

Jednostavna komunikacija

Lupa.ba je kreirana kako bi se omogućila aktivna komunikacija između poslodavaca i kandidata, bez posrednika, uz vrlo jednostavno postavljanje oglasa za posao ili vaše biografije. Kako bi u velikoj mjeri pospješili pronalazak pravog poslodavca/uposlenika, omogućena je i neformalna komunikacija u vidu chatova i notifikacija.

Besplatan servis

„Lupa.ba stranicu smo započeli kreirati tokom najvećeg lockdown-a, u martu protekle godine. Nakon što su mnogi uposlenici ostali bez posla, a naročito pogođene ugostiteljska, turistička i trgovinska djelatnost, bilo je izvjesno da pronalazak posla nakon pandemije mora biti besplatan, jednostavan i brz“, izjavio je tim developera koji je aktivno radio na razvoju web stranice.

Zaposlite pravu osobu ili objavite oglas za posao potpuno besplatno

Prema istraživanjima, najveći procent odgovarajućih kandidata i poslova možete pronaći na internetu. Online komunikacija za poslodavce i uposlene predstavlja brzu selekciju posla i radne snage. Međutim, brza selekcija često ne pruža adekvatno rješenje, tj. podudarnost kandidatovih želja i uslova poslodavca.

„Iz navedenih razloga, kreirali smo platformu koja je jednostavna za korištenje, te pomoću algoritma ciljano povezuje oglase poslodavaca i odgovarajuću skupinu kandidata, bilo da se radi o zanimanju kozmetičar, web dizajner ili inžinjer hemije. Unos i kategorije poslova su raznovrsni. S druge strane, kandidat je u prilici pored raznovrsne pretrage na stranici, samo uz pomoć opisa posla, ključne riječi ili imena kompanije lako pronaći oglas“, ističu iz Lupa.ba.

  • Kandidati se rangiraju prema tačnim rezultatima pretrage koje su usavršili developeri Lupa.ba. To znači da se HR timovi u kompanijama konačno mogu oslanjati na kvalitetne podatke za donošenje važnih odluka kao što je zaposlenje.

    „Iskoristite našu aktivnu bazu podataka i pronađete pravu osobu čije se znanje, vještine i iskustvo podudaraju sa vašim zahtjevima. Ovakvo personalizirano targetiranje postavlja vaš oglas za posao tačno ispred onih koji su u potrazi za istim“, ističu iz Lupa.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: ,