Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nova odluka Kriznog štaba KS: Uvodi se VTP pravilo u objektima na skijalištima

Preuzmite sliku

Krizni Štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, zbog uočenih gužvi i nepoštivanja higijensko-epidemioloških mjera u svim zatvorenim objektima na skijalištima Bjelašnica-Igman, donio je Odluku o uvođenju VPT (vakcinisan/prebolovao/testiran) pravila na ulazima u navedene objekte.

Prema trenutno važećim mjerama Kriznog štaba Federalnog Ministarstva zdravstva, dopušta se organiziranje i većih okupljanja u zatvorenom i na otvorenom, pod uvjetom da veličina prostora omogućava provedbu higijensko-epidemioloških mjera, ali ne više od 60 osoba u zatvorenom prostoru, odnosno 200 osoba na otvorenom prostoru.

Uvjet je da svi imaju negativan antigenski test, ne stariji od 24 sata ili PCR test, ne stariji od 48 sati, ili potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od 4 mjeseca, ili potvrdu o završenoj vakcinaciji (ne stariju od 6 mjeseci nakon druge doze vakcine, odnosno 9 mjeseci nakon treće doze vakcine).

Za nadzor provođenja ove odluke zadužuje se Kantonalna uprava za inspekcijske poslove i MUP Kantona Sarajevo, saopšeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,