Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nova dva slučaja koronavirusa u BiH, zaražen mladi bračni par

Preuzmite sliku

Prema posljednjim informacijama u Brčko Distriktu BiH pod medicinskim nadzorom je 888 osoba. Testirano je ukupno 14 osoba, a jutros je potvrđeno da su za dvije osobe rezultati testova pozitivni.

– Riječ je o mlađim osobama, bračnom paru koji su 1989. i 1990 godište, i koji su u BiH došli iz inostranstva , boravili su na Karibima. U BiH su došli preko Francuske i Srbije. Od 18. marta lica su izolaciji, a prema podacima JZU njihovo zdravstveno stanje je stabilno i ne radi se o težoj kliničkoj slici koja bi zahtijevala bolničko liječenje. Oni su naravno i dalje u izolaciji – izjavio je na konferenciji za medije Kriznog štaba gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Siniša Milić.

Osoba koja je bračni par dovazla sa graničnog prijelaza, riječ je o majci jednog od nji dvoje, također je u izolaciji i stabilnog je zdravstvenog stanja.

Anđa Nikolić, šefica Pododjeljenja za javno zdravstvo izjavila je da je “ovo nešto što smo očekivali i da je bilo samo pitanje dana kada će se i u Brčko Distriktu pojaviti pozitivni na koronavirus”.

Ukupan broj zaraženih u BiH do sada je 128.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,