Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nova 102 slučaja zaraze korona virusom u FBiH

Preuzmite sliku

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 687 uzoraka, od kojih su 102 pozitivna na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom (29), Zeničko-dobojskom (31), Hercegovačko-neretvanskom (3), Srednjobosanskom (2), Unsko-sanskom (7), i Kantonu Sarajevo (30).

U Federaciji BiH do sada je testirano 60.534 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 2.768 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavio se 1191 pacijent, jedan apcijent oporavio se u protekla 24 sata. Trenutno je aktivno 1515 slučajeva-oboljelih od COVID-19, a do sada je zabilježeno 60 smrtnih slučajeva.

Iz Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva preporučuju građanima da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se usložnjava, izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje.

Podsjećaju građane na neophodnost pridržavanja mjera lične/osobne zaštite, držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, nošenje maski u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora, kao i da se poslodavci i uposleni pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,