Ponedjeljak, 16. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Normalizovan saobraćaj na M-18 Kladanj-Tuzla nakon nesreće u Živinicama

Završen je uviđaj saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu M-18 Kladanj-Tuzla u mjestu Živinice. Na ovoj dionici saobraća se nesmetano.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Na svim dionicama se preporučuje opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putu.

Minerski radovi izvode se danas na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Pale, na lokalitetu kamenoloma Ljubogošta. U vremenu od 15 do 16 sati doći će do privremene obustave saobraćaja u maksimalnom trajanju do 10 minuta.

Počeli su radovi na izgradnji javne rasvjete na magistralnom putu M-17 u Mostaru ( od sjevernog ulaska u grad do skretanja za Forticu). Na mjestu izvođenja radova saobraćat će se jednom trakom- naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Olovo-Kladanj, Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, kao i radove u Ključu i Jajcu.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,